27 Μαϊος 2017

Μια ειρηνική επανάσταση ενάντια σε όσα διατηρούν την βαθιά κρίση και διάλυση

11071422 806544779383383 5484490764029134275 n
 
9 χρόνια κρίσης, πολύπλευρης κρίσης, που καταστρέφει ζωές, νοικοκυριά, οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον. Κι αντί να κυριαρχεί ο πολιτικός διάλογος για το πώς φτάσαμε στην χρεοκοπία αλλά κυρίως πώς θα αλλάξουμε αυτά που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, πώς θα διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό, παραγωγικό, οικολογικό, πολιτικό μοντέλο που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα και δεν θα αφήνει κανέναν πίσω, κυριαρχούν:
- η ρητορική του μίσους, η προσπάθεια εξόντωσης του "άλλου"
- ο τυχοδιωκτισμός (ο κυβερνητικός που εφάρμοσε σκληρά μέτρα γίνεται ο ασυμβίβαστος και σκληρά αντιπολιτευόμενος των παρόμοιων πολιτικών όταν χάσει την καρέκλα και ο χθεσινός 'Όχι σε όλα" γίνεται όταν πιάσει την καρέκλα της εξουσίας ο φανατικός υπέρμαχος της πολιτικής που απέρριπτε)
- (σε μερικούς ανεγκέφαλους) η διάθεση να γίνουμε Συρία, σκορπώντας βόμβες δεξιά κι αριστερά
- (σε κάποιους άλλους ανεγκέφαλους) η χαρά που μια βόμβα έσκασε στα πόδια ενός πρώην πρωθυπουργού και θα ήθελαν "κι άλλες βόμβες να σκάσουν στα πόδια κι άλλων" (!).
Η ευθύνη όλων μας, όσων είναι κριτικά κι ορθολογικά σκεπτόμενοι/ες και παραμένουν ακόμα στη χώρα, είναι μεγάλη. Είναι η ώρα για μια ειρηνική εξέγερση από το κάτω που θα φωνάξει "στοπ στην καταστροφή" αλλά κυρίως θα προωθήσει από τα κάτω, παντού, σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικούς χώρους, κοινωνία, πολιτική) εναλλακτικές λύσεις που θα έχουν συνοχή και θα βασίζονται στην λογική, στην κοινωνική και πράσινη καινοτομία, στην προώθηση του δημόσιου συμφέροντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και θα ενισχύουν την συμμετοχή και την δημοκρατία.
Γιατί αφήνουμε όλους αυτούς να μας καταστρέφουν ενώ υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις (υπάρχουν ήδη γύρω μας αλλά είναι σκόρπιες και δεν αναδεικνύονται ως κυρίαρχες) που ανοίγουν τον δρόμο σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους κι όλες;
Και μόνο το γεγονός ότι τα παιδιά μας φεύγουν βιαστικά από τη χώρα αυτή θα έπρεπε να μας έχει συγκλονίσει. Και κινητοποιήσει. Για καλό σκοπό.
Last modified on Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 23:12