18 Φεβρουαρίου 2017

Μπράβο Καταλονία. 500.000 για WELCOME REFUGEES

Φωτογραφία του Νικος Χρυσόγελος.

500.000 Καταλανοί, 100 δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και της Βαρκελώνης, υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης, φορείς διαδήλωσαν σήμερα στην Βαρκελώνη για να εκφράσουν την διάθεσή τους να δεχθούν πρόσφυγες αλλά και για να διατυπώσουν την αντίθεσή τους στην αυξανόμενη ξενοφοβία, στον ρατσισμό, στο μοντέλο Trump που εξαπλώνεται στην Ολλανδία (Wilders) και στη Γαλλία (Lepen). 

Η Καταλονία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να φιλοξενήσει πρόσφυγες κάτι που όμως εμποδίζει η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας!

Χαίρομαι που γνωρίζω μερικούς από τους πρωταγωνιστές αυτών των κινητοποιήσεων που ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών αλλά και υπουργούς όπως ο Raoul Romeva πρώην συνάδελφος ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Πράσινων, τώρα υπουργός με αρμοδιότητες και στα θέματα της μετανάστευσης. 

Χαίρομαι που έχουμε (και) με την Βαρκελώνη συστηματική συνεργασία στα θέματα φιλοξενίας προσφύγων και που πριν λίγες εβδομάδες είχαμε φιλοξενήσει 15 εθελοντές από τις οργανώσεις mSOCIAL και fundacioACSAR στο WELCOMMON και βοήθησαν ενεργά.

Χαίρομαι που σύντομα θα φιλοξενήσουμε μια μεγάλη αντιπροσωπεία εκπροσώπων δήμων και φορέων που θέλουν να γνωρίσουν το έργο μας στο #WELCOMMON, στον πρότυπο χώρο υποδοχής κι ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων.