07 Ιουλίου 2015

Διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις-Όλα τα σχέδια και προτάσεις στο φως

11071521 809648285739699 4797597391068497557 n

Διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις. Όλα στην δημοσιότητα

Όλοι ζητάνε από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει στη σύνοδο του EUROGROUP την ελληνική πρόταση. Μακάρι να την παρουσιάσει. Αν υπάρχει αυτή, όμως, ούτε μπήκε στο δημοψήφισμα (αν ήταν έτοιμη όπως κάποιοι υπονοούν), ούτε όμως παρουσιάστηκε δημόσια για να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες αλλά και να εκφράσουν εγκαίρως τις προτάσεις και τη γνώμη τους φορείς και κοινωνία των πολιτών.

Συνεχίζεται μια πρακτική διαπραγματεύσεων που αφορά το μέλλον της χώρας χωρίς οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για το τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει κάποιος ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι μυστικές, αφού όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά μαθαίνουμε για το τι υποστηρίζει κάθε πλευρά μόνο μέσω διαρροών στα ΜΜΕ ή μέσω επιλεκτικών παρουσιάσεων των προτάσεων, με την κάθε πλευρά να επιρρίπτει την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στην άλλη. Αν είχαμε με επίσημο τρόπο και τις δυο προτάσεις μπροστά μας θα μπορούσαμε ως κοινωνία να ξέρουμε τι «παίζει».

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάμε να σταματήσει η διαπραγμάτευση πίσω από κλειστές πόρτες και να μπει φως στις προτάσεις που καταθέτει κάθε πλευρά. Στο Ευρωκοινοβούλιο όλα τα έγγραφα, οι προτάσεις, οι απόψεις αναρτώνται στο διαδίκτυο, είναι δημόσιες και φανερές. Απαιτούμε, λοιπόν, και από την Ελληνική κυβέρνηση και από το Eurogroupνα δίνουν επισήμως όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά των συζητήσεων και προτάσεων στην δημοσιότητα. Όπως απαιτεί η δημοκρατία και η διαφάνεια. Μόνο έτσι θα μπορεί η κοινωνία να είναι πραγματικά ενημερωμένη και να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Last modified on Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 18:30