22 Ιανουαρίου 2015

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ergasia me axioprepeia

Καμία ψήφος δεν πάει χαμένη.

Μια νέα, εναλλακτική πρόταση «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Του Νίκου Χρυσόγελου

Συν-επικεφαλής ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Υποψήφιος στη Β’ Αθηνών

www.chrysogelos.gr, www.prasinoi.gr, www.pda2015.gr

 

Είσαι νέος/νέα; Νιώθεις νέος/νέα; Είμαστε εδώ! Αλλά όχι για σένα. ΜΕ σένα! ΠΩΣ;

 

 

Νέα ποιότητα στην πολιτική. Διάλογος. Συμμετοχή. Μαζί να φέρουμε την αλλαγή, με ρεαλισμό και όραμα. Νέα μοντέλα υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης. Νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου. Για να αποκτήσουν οι νέοι τα δικαιώματά τους, ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία και μέλλον που τους αξίζει.

 

 

·   Είσαι ικανοποιημένος/η από την κατάσταση; Ούτε κι εμείς! Να αλλάξουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Πώς; Σηκωνόμαστε από τον καναπέ; Πάμε να ψηφίσουμε; Κάθε ψήφος μετράει. Αν δεν ψηφίσεις, οι άλλοι θα αποφασίζουν για σένα, χωρίς εσένα. Δεν σε καλούμε μόνο να ψηφίσεις ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.  Αλλά ΜΑΖΙ να βρούμε τρόπους για αυτο-οργάνωση και συμμετοχή της νέας γενιάς στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά της. ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

 

·     Δεν σε νανουρίζει ο λαϊκισμός; Δεν αφηνόμαστε! Ας τον εξαλείψουμε προβάλλοντας ένα νέο μοντέλο πολιτικής, των πολιτών. Πώς; ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ! Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε μακριά, αλλά πατάμε στη γη. Προτείνουμε εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις που μπορεί να υλοποιηθούν και είναι βιώσιμες. Αλλά τις εντάσσουμε στο όραμά μας για έναν κόσμο πιο δίκαιο, οικολογικό, με συμμετοχή, πολύχρωμο. Χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς ή βαρβαρότητα.

 

·   Έχεις φόβο ή οργή; Ούτε εμείς αφηνόμαστε σε παρόμοια διλήμματα! Έχουμε απογοητευτεί κι αγανακτήσει από την κυρίαρχη πολιτική και τις συνέπειές της αλλά δεν μας κυριεύει ο φόβος, ούτε η οργή. Συνειδητά, προσπαθούμε να την αλλάξουμε. Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Δεν είναι το όνειρό μας μια καρέκλα. Δεν επιδιώκουμε να ζήσουμε για πάντα μέσα από την πολιτική, ως επάγγελμα. Δεν ονειρευόμαστε επιστροφή στο παρελθόν, δεν ήταν βιώσιμο. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εμπειρία από σύγχρονα κοινωνικά κινήματα, συστηματική δουλειά στο κοινοβούλιο. Επιδιώκουμε να πάμε μπροστά, μαζί με τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Και την αυτοδιοίκηση. Δεν θα αποφασίζουν μόνο τα κόμματα. Οι πολίτες πρέπει και μπορεί να έχουν ΛΟΓΟ και ΡΟΛΟ.

 

·    Με την δική σου ψήφο και συμμετοχή μπορούμε να μπούμε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, με ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! Με βάση την οικολογική, κοινωνική και οικονομική καινοτομία, με συμμαχίες στην Ευρώπη. Αναδεικνύοντας λύσεις για τις ανάγκες της γενιάς που βυθίστηκε από το «γενιά των 700», στη «γενιά χωρίς μέλλον». Μέλλον, βιώσιμο μέλλον, πρέπει και μπορεί να υπάρξει. Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο Βιώσιμης Ευημερίας για όλες τις ηλικίες, δικαιοσύνη για όλες τις γενιές. Και για τη γενιά που σήμερα δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να ζήσει όπως θέλει, δεν ξέρει ποιο είναι το μέλλον της, δεν συμμετέχει στον καθορισμό του.

 

 

·  Είσαι υπέρ του μονοκομματισμού; Και εμείς δεν τσιμπάμε. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαιότητα αλλά όχι υπόθεση ενός μόνο κόμματος, μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Θέλουμε ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Στη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Για να μην είναι απλώς ένα μικρό διάλειμμα. Διακυβέρνηση πραγματικά ΝΕΑ, όχι μόνο ηλικιακά και κομματικά. Με ξεκάθαρη συμμετοχή των σημαντικών φορέων της κοινωνίας στη διαμόρφωση και λήψη των αποφάσεων. Για περισσότερη και ουσιαστική δημοκρατία, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας.

 

 

·   Είσαι αλάνθαστος/η; Δεν πιστεύουμε στο αλάθητο. Πολύ περισσότερο για τα κόμματα! Κάναμε λάθη αλλά μαθαίνουμε από αυτά και προχωράμε. Πώς; ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ! Δεν πουλήσαμε τις αξίες μας. Δεν θα τις πουλήσουμε. Δεν θα ανταλλάξουμε αξίες και οράματα με καρέκλες, δεν μπαίνουμε σε κάποιο μεγάλο μαντρί!

 

·   Είσαι ικανοποιημένος/η από την συμμετοχή των νέων και των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων; Ε, ούτε κι εμείς! Προωθούμε την ισότητα των φύλων στην πράξη, όχι στα λόγια. Στη διάρκεια της θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο δώσαμε λόγο και ρόλο στους νέους και στις νέες. Προωθούμε αλλαγές στην πολιτική. ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Με αυξημένα ποσοστά ΝΕΩΝ σε θέσεις υπευθυνότητας! Είναι ντροπή να είναι τόσο λίγες οι γυναίκες στην ελληνική Βουλή, και μάλιστα κάποιες φορές να αντιμετωπίζουν σεξιστική συμπεριφορά. Γιατί να μην μπορεί ένας νέος ή μια νέα να γίνει – αν αξίζει – υπουργός, βουλευτής, υψηλόβαθμο στέλεχος; Γιατί σε άλλες χώρες μπορούν, εδώ ΟΧΙ;

 

·   Είσαι ικανοποιημένος/η από την συμμετοχή των μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα λήψης αποφάσεων; Ε, ούτε κι εμείς! Δεν κινδυνεύουμε περισσότερο από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά από τις αποτυχημένες πολιτικές. Προωθούμε την ένταξη στην πράξη, όχι στα λόγια, προς όφελος όλων. ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ στην καθημερινή, κοινωνική και πολιτική ζωή, στην μόρφωση και στον πολιτισμό! Μαζί θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Όπως θέλουμε να ζουν καλύτερα στις χώρες που πήγαν και τα δικά μας παιδιά, οι νέοι και νέες, οι μεγαλύτεροι, που μετανάστευσαν από την Ελλάδα. Οι απόδημοι. Είναι ντροπή να μην έχουν καν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεύτερης γενιάς, άτομα που ζουν ήδη πολλά χρόνια στην Ελλάδα ή έχουν γεννηθεί εδώ. Ή να αντιμετωπίζουν ρατσιστική συμπεριφορά. Πώς θα ένοιωθες αν ΕΣΥ ήσουν 30 χρόνια στη νέα σου πατρίδα και δεν είχες κανένα δικαίωμα;

 

Είμαστε οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και σε καλούμε να γίνεις και εσύ η αλλαγή που επιδιώκεις. Να αγωνιστούμε μαζί, ισότιμα κι έντιμα, στη Βουλή και στην κοινωνία. Αξίζουμε αυτήν την ευκαιρία!

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη Βουλή σημαίνει αλλαγή με ρεαλισμό και όραμα! Με οικολογική, κοινωνική και οικονομική καινοτομία. Με αξίες

Last modified on Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 20:21