03 Ιανουαρίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟΥ

greensmiling

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

H πρότασή μας είναι σαφής. Θέλουμε ευρύτερες συνεργασίες και προεκλογικά αλλά και σοβαρή συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία με στόχο αλλαγή πολιτικών που θα βασίζεται όμως σε προγραμματικές συμφωνίες και εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση κοινωνικά δίκαιου, ισορροπημένου και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Τι προτείναμε ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της πρότασής μας για να ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ http://prasinoi.gr/pame-mazi/ που απευθύνεται σε διάφορους φορείς και πολίτες και περιμένουμε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

- Συμφωνία σε προγραμματικό επίπεδο

- Συμφωνία σε ένα τίτλο ομπρέλα που να μην παραπέμπει απλώς σε συνεργασία δυο (ή περισσότερων) κομμάτων αλλά περισσότερο σε συνεργασία χώρων. Τέθηκε η πρόταση μας, ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή κάτι παρόμοιο. Για λόγους ουσίας και όχι μόνο εκλογικούς πρέπει ο τίτλος να δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε  εκπροσώπηση σε μεγάλο βαθμό νέων ανθρώπων, ενεργών σε κοινωνικό επίπεδο, περισσότερων γυναικών αλλά και ατόμων που είναι αναγνωρίσιμα από τη δράση τους στις τοπικές κοινωνίες.

- Να υπάρχουν δυο τουλάχιστον επικεφαλής (στην καμπάνια, στην Βουλή ή όπου χρειαστεί αλλού) στη βάση του μοντέλου που έχουν οι Πράσινοι γενικότερα και γενικότερα πιο συλλογική ηγεσία. Πολύ σημαντικό και καθοριστικό  είναι να υπάρχουν νέα πρόσωπα εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επικεφαλής στην εκλογική καμπάνια (δεν μπαίνουμε στα εσωτερικά θέματα αλλά δεν θέλουμε να εμφανιστούμε ως συνιστώσα της ΔΗΜΑΡ). Προτείναμε, έτσι, να τεθεί ο Φ. Κουβέλης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (και αν είμαστε στην Βουλή να τον προτείνουμε ως πρόεδρο της Βουλής) ως ένδειξη εκτίμησης αλλά και αλλαγής στο πλαίσιο μιας πολύ ευρύτερης συνεργασίας.

Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν άτομα ή και άλλοι χώροι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην συνεργασία. Θα επιδιώξουμε σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων να είναι άτομα που δεν ανήκουν στους κομματικούς χώρους.

Είναι πολύ κρίσιμη η απάντηση της ΔΗΜΑΡ που θα προκύψει από το σε εξέλιξη συνέδριο της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να δημιουργηθεί κάτι νέο. Δεν θέλουμε να προσθέσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας, αλλά να τα υπερβούμε και να δημιουργήσουμε μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Μια προσκόλληση στο παρελθόν δεν θα βοηθήσει να δημιουργηθεί κάτι νέο κι ελπιδοφόρο.

Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό το υγιές κομμάτι των Οικολόγων Πράσινων να απαγκιστρωθεί από όσα οδήγησαν τον χώρο στην διάλυση και να συμμετάσχει σε μια νέα, δημιουργική ανασύνθεση. Ας πάνε στο καλό όσοι/ες θέλουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα ανταλλάγματα ή όχι. Οι υπόλοιποι/ες, η πραγματική πλειοψηφία πρέπει να απαγκιστρωθεί και να συμμετάσχει στο νέο.

Αλλά είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρωτοβουλία να γίνει υπόθεση πολλών ενεργών πολιτών και όχι απλώς κομματικών χώρων.

Last modified on Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 14:22