Print this page
08 Απριλίου 2019

Το μέλλον των πλαστικών απορριμμάτων

Στο καινοτόμο WELCOMMON HOSTEL, που έχει δημιουργήσει ο Άνεμος Ανανέωσης /Windofrenewal φιλοξενείται μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση MedSOS-Plastic Twist-Πρόκληση για το "μέλλον των πλαστικών απορριμμάτων" και την δυνατότητα απόδοσης αξίας σε πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα στο πλαίσιο μιας κυκλικής οικονομίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα: MedSOS-Plastic Twist-Event Agenda

Την εκδήλωση διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα DATALAB του εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Δεδομένων του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι εντάσσεται στο πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου:

PlasticTwist: An open platform for plastic lifecycle awareness, monetization, and sustainable innovation

που υλοποιείται υπό τη θεματική ενότητα «Συλλογικές πλατφόρμες ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία» του χρηματοδοτικού προγράμματος της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Η εκδήλωση έχει έντονα διαδραστικό και συμμετοχικό χαρακτήρα. Στόχος της είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των συμμετεχόντων με το πρόγραμμα PlasticTwist και την εφαρμογή των εργαλείων του, καθώς και η ανάπτυξη καινοτόμων νέων ιδεών για την δημιουργική ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη σημαντικότητα της κυκλικής οικονομίας με στόχο την απόδοση αξίας σε πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα για μια βιώσιμη οικονομία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε δημιουργούς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, βιομηχανία πλαστικού, επενδυτές, ερευνητές, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπνευσθούν και να κινητοποιηθούν προς μη συμβατικές πρακτικές επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/UJRY2pKxQAxjqJNz9

event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1222102534633261/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1554114838542780

#circulareconomy #plastics #θάλασσα #περιβάλλον