24 Μαρτίου 2019

Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει χώρος για εκλογή πράσινου ευρωβουλευτή/ίνας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η σημερινή δημοσιοποίηση της έρευνας της ΜΕΤΡΟΝ ANALYSIS στο ΒΗΜΑ της Κυριακής αναδεικνύει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Πρώτο: επιστρέφει ως προτεραιότητα το θέμα της οικονομίας. Είναι σαφές ότι εκτός από γενικότητες τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν σύγχρονες προτάσεις για την οικονομία (παραγωγικό μοντέλο, χρηματο-οικονομικά εργαλεία, απασχόληση, φορολογικό κα). Η μαγική λύση της "ανάπτυξης" δεν είναι η απάντηση στο ερώτημα ποια οικονομία. Επίσης, αποδομείται η επικοινωνιακήπροσπάθεια της κυβέρνησης ότι τώρα τελειώσαν τα μνημόνια, βγαίνουμε στις αγορές και όλα θα είναι ωραία. Εμείς ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αναδεικνύουμε το πλαίσιο ενός νέου οικονομικού-παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε να συνδιαμορφωθεί μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό διάλογο και να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για να βγούμε πραγματικά από την κρίση με ενισχυμένη αλλά και διαφοροποιημένη οικονομία, αύξηση της εργασίας σε σημαντικές, χρήσιμες κοινωνικά και οικονομικά, καινοτόμες και βιώσιμες θέσεις. 

Δεύτερο:Οι πολίτες συνεχίζουν να νοιώθουν απαισιόδοξοι (71% θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση), Χωρίς μια δυναμική είσοδο των πολιτών στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση, θα μένουμε παγιδευμένοι στην πολύπλευρη κρίση ακόμα κι αν κάποιοι δημοσιονομικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί (έστω και με μεγάλο πόνο για την κοινωνία).

Τρίτο: το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές παραμένει ακόμα χαμηλό αν κι αυξάνεται (58% ενδιαφέρονται)

Τέταρτον: υπάρχει - αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά μέσα από την άμεση επικοινωνία με φορείς και πολίτες - αυξανόμενη δυναμική για τον πράσινο πολιτικό χώρο που σε μια αυθόρμητη δήλωση φαίνεται να φτάνει αυτή τη στιγμή στο 2,3%. Θα πρέπει να ερμηνευθεί σωστά, δεν είναι το ποσοστό που στηρίζει το κόμμα ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αλλά τους οικολόγους ή πράσινους γενικότερα. Το ξέρουμε αυτό και από άλλες έρευνες, ότι οι πολίτες μιλώντας για τους πράσινους (ακόμα και τους Γερμανούς) αναφέρονται σε οικολόγους πράσινους και όχι στο συγκεκριμένο σχήμα. Όπως με σαφήνεια εξηγεί και ο Στράτος Φαναράς, που είναι πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρίας που πραγματοποίησε την έρευνα "με σημαντικό ποσοστό εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3% ποσοστό το οποίο μπορεί να αναφέρεται στο σύνολο των οικολογικών κινήσεων που έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές) (ΣΣ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και Οικολόγοι Πράσινοι" 
Εμείς ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κάναμε τις προτάσεις μας για να υπάρξει κάτι νέο, ανοικτό, Οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν παγιδευμένοι στην συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση που δεν επηρεάζεται από πράσινες πολιτικές αλλά και ιεραρχούν το βόλεμα τους ως πιο σημαντικό από τις πράσινες πολιτικές. Στην κοινωνία σήμερα το σχήμα είναι ιδιαίτερα τοξικό, όχι οι πράσινες ιδέες
Έχουμε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα κατάσταση, το παιχνίδι είναι ανοικτό. Βοηθήστε του ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να φέρουν το πράσινο κύμα και στην Ελλάδα

Last modified on Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 14:31