02 Ιουλίου 2013

ΝΕΟΛΑΙΑ: ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εκδηλώσεις των Οικολόγων Πράσινων και Συζήτηση την Παρασκευή 5/7

Πλατεία Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο

 

Στο δρόμο για το Συνέδριο Επανεκκίνησης (6-7 Ιουλίου) οι Οικολόγοι Πράσινοι διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων την Παρασκευή 5 Ιουλίου με επίκεντρο τους νέους.

 

Η νεολαία δέχεται τις πιο σκληρές επιπτώσεις της κρίσης. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έχει φτάσειτο 60%, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αντιμετωπίζουν με ανασφάλεια το μέλλον και με φόβο το παρόν. Η κρίση όμως παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για μια ριζική αλλαγή του τρόπου που ζούμε και καταναλώνουμε, για μια ριζοσπαστική αλλαγή του πώς οργανώνουμε την κοινωνία και την οικονομία.

 

Το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι το τρένο, αλλά η αλλαγή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ας δώσουμε όραμα, αισιοδοξία και χειραφέτηση στη νεολαία για να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Να οικοδομήσει με αυτοοργάνωση και συλλογική δουλειά το μέλλον που ονειρεύεται, πέρα από την κρίση και τη λιτότητα.

 

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αφορούν τη χειραφέτηση των νέων, την απασχόληση και τη νεανική επιχειρηματικότητα, τα δικαιώματα, την εκπαίδευση, την πολυπολιτισμικότητα και τη συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λήψη αποφάσεων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18.00 - 20.00: Ενημερωτική εκδήλωση στο CAMP (Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2) στη πλατεία Κοτζιά με συντονιστή τον Βαγγέλη Δαβιτίδη (Διευθυντής του περιοδικού «Υποβρύχιο») και ομιλητές/τριες:

- Michael Bloss (Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων): Χειραφέτηση των νέων

- Jerry Den Haan (Μέλος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας): Απασχόληση και νεολαία

- Εύα Σαββοπούλου (Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες): Δικαιώματα και εκπαίδευση σε θέματα προσφύγων

- Μανώλης Αφολάνιο - MC Yinka (Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικάνικων Τεχνών ΑΝΑΣΑ): Πολυπολιτισμικότητα και νεολαία

- Γιώργος Αντωνακάκης (Πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων): Συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λήψη αποφάσεων.

20.00 - 22.00: Μουσική πορεία (με τα συγκροτήματα UBUNTU και BATUCA) με συνοδεία ζογκλέρ (Lazy Dayz), διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα, πρώτα στο Μοναστηράκι και μετά στο Θησείο (σταθμοί ΗΣΑΠ).

22.00 - 00.00: Συναυλία στο Θησείο (πεζόδρομος Ερμού, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ) με τους ΣΑΒΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & Primavera en Salonico και MILIKI XPRESS (Juju music).

 

Το συνέδριο της Επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων θα γίνει στις 6,7 Ιουλίου στην Αθήνα, στο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα

 

Last modified on Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 18:23