07 Μαρτίου 2013

Καλούμε σε άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την Ιερισσό για αποκλιμάκωση της έντασης

 Από το πρωί πέντε κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την Ιερισσό καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει εντολή για 7 συλλήψεις. Οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα στην είσοδο του χωριού και μετά από τον αποκλεσμό του δρόμου από τους κατοίκους, η Αστυνομία άρχισε να πετάει δακρυγόνα μέσα στο χωριό, ακόμα και στην αυλή του σχολείου.

 

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και μόνο λάδι στη φωτιά μπορεί να ρίχνει. Δεν αρμόζει στη Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου, η Πολιτεία να προσπαθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές της και το νόμο με τέτοιου είδους καταστολή και συλλογική απόδοση ευθυνών.

 

Όχι μόνο αντίκειται στον πολιτισμό μας και τη σωστή εφαρμογή των νόμων, αλλά θέτει σε κίνδυνο ζωές ακόμα και μικρών παιδιών.

 

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε σχετικά:

 

«Καλώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να εγγυηθεί για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, αποκλιμακώνοντας την ένταση στη περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα είναι υπόλογος στην ελληνική κοινωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι λύσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από το δημόσιο διάλογο και τη συναίνεση και όχι μέσα από την ωμή καταστολή και τη συλλογική απόδοση ευθυνών, πολύ περισσότερο για την επιβολή μιας επένδυσης που έχει σοβαρά νομικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα». 

 

 

 

Last modified on Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 21:47