15 Απριλίου 2011

Μήνυση κατά του Ψωμιάδη κατέθεσε σήμερα ο Μ. Τρεμόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση

Η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου σήμερα, Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις κατέθεσε τη μήνυση κατά του κ. Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, έχει ως εξής:

«Καταθέσαμε σήμερα μήνυση κατά του κυρίου Ψωμιάδη και μάλιστα για πρώτη φορά, γιατί αυτό το θέατρο του παραλόγου, αυτή η προπαγάνδα για τις δήθεν αντεθνικές θέσεις, τις δικές μου και των Οικολόγων Πράσινων, πρέπει να σταματήσει. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Ψωμιάδης χρησιμοποίησε εμένα προσωπικά ως σάκο του μποξ για να δώσει έναν άλλο στόχο από την καταδίκη του και τη διαφαινόμενη έκπτωσή του από τη θέση του Περιφερειάρχη. Διαψεύσαμε αυτό που

κυκλοφορούσε ο ίδιος και ο μηχανισμός του ως προπαγάνδα εναντίον μας αλλά συνέχισε να το αναπαράγει στα κανάλια. Εμείς υπερασπισθήκαμε, όπως εμείς θεωρούμε, την αξία της χώρας, τα δικαιώματα των πολιτών, την ποιότητα ζωής. Βρέθηκα στα Σκόπια την προηγούμενη εβδομάδα για να συνεργαστώ με τους Οικολόγους ενάντια στο πυρηνικό εργοστάσιο που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τα ελληνικά σύνορα. Αντί λοιπόν να δεχθούμε συγχαρητήρια γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, προσπαθούν ο κ. Ψωμιάδης και ο μηχανισμός του να μας μπλέξουν σ’ αυτήν την ιστορία της προπαγάνδας για τις δήθεν αντεθνικές θέσεις. Αγαπάμε την πατρίδα μας, την υπερασπιζόμαστε αλλά υπερασπίζουμε ταυτόχρονα το μέλλον το δικό μας και την υγεία των επόμενων γενεών.

 

Σε αυτή την ιστορία με τη συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απέναντι σε μια καταφανή περίπτωση καταδίκης ενός μηχανισμού που έχει βουλιάξει το Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως τον γνωρίσαμε, στη διαπλοκή, την αδιαφάνεια και τις σκοπιμότητες που ήδη βρίσκονται στα δικαστήρια με μια σειρά επιπτώσεις, εμείς θα της δώσουμε την απάντηση που πρέπει.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιες είναι οι αντεθνικές δηλώσεις που του αποδίδουν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απάντησε:

«Εμείς υπερψηφίσαμε την έκθεση προόδου της FYROM, δεχτήκαμε ως Πράσινοι, ως ομάδα, όλες τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά όλοι οι Πράσινοι και οι 55 ευρωβουλευτές είχαν την ίδια θέση. Όταν δέχονται τις τροπολογίες, όταν υπερασπίζεις τις τροπολογίες που αποδέχεται η χώρα, τότε δεν μπορείς παρά να υπερψηφίσεις και το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει συμπαρασταθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της. Αυτό λέμε κι εμείς για τα Βαλκάνια.

Όμως με το θέατρο του παραλόγου, όπου η ΝΔ και το ΛΑΟΣ υπερασπίζονται τον κ. Ψωμιάδη, δεν θα μας πείσουν. Θέλουν να μας περάσουν από αυτό που υποστήριζαν ότι το νόμιμο είναι ηθικό στον αντίποδα, ότι το νόμιμο είναι και ανήθικο. Έχουμε τη δική μας ηθική, τις δικές μας αξίες και αυτές υπερασπιζόμαστε και σήμερα με τη μήνυση αυτή, θέλοντας να βάλουμε τέλος στη συκοφαντία. Λέμε ναι στο διάλογο αλλά ναι και στον έλεγχο. Ο έλεγχος αυτός θα δείξει μέσα στη χρονιά ότι υπάρχουν μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν στη διαπλοκή του καθεστώτος Ψωμιάδη.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο είναι το ποσό της αποζημίωσης που ζητά ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε:

«Το καταπληκτικό ποσό των 40 ευρώ».

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 23:05