11 Νοεμβρίου 2010

Απαράδεκτη Μεροληψία για τις Αφίσες των Οικολόγων

Συζητήθηκε χθες στην επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων η καταγγελία εναντίον των Οικολόγων για παράνομη ανάρτηση πανό έξω από τις Σέρρες.

Αμέσως μετά, έγιναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ από τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Κουράκη, τον εκπρόσωπο της κ. Μίνας Ξυροτήρη κ. Αδάμ Δράγα και τον νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Θεοδ. Κωνσταντινίδη, τον οποίο αφορούσε επίσης η καταγγελία.

Υπενθυμίζουμε ότι

πρόκειται για αναφορά που φαίνεται να έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών προς την επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων και αφορά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας της "Οικολογίας -Αλληλεγγύης", τον υποψήφιο του ΚΚΕ, της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του Βελόπουλου και του υποψηφίου Δημάρχου Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Φωτιάδη.

Στη διαδικασία ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι εκπρόσωπός του στην πόλη των Σερρών πήγε στη συνεδρίαση του Διαπαραταξιακού που θα μοίραζε τις θέσεις για την προβολή των συνδυασμών αλλά ματαιώθηκε και αποφάσισε μόνος του ο Δήμος Σερρών, πλαστογραφώντας την υπογραφή της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Λαζαρίδου. Επιπλέον, κοινοποίησε την απόφασή για προσφορά ενός μόνο χώρου για την ανάρτηση αφίσας στις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή 4 μέρες πριν τις εκλογές! Είναι φανερό ότι η "Οικολογία -Αλληλεγγύη" δεν μπορούσε να αποδεχτεί τον αποκλεισμό της παρουσίας της. Και ούτε πρόκειται να πληρώσει κανένα πρόστιμο.

Επιπλέον, η αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών έγινε στις 4/11 και οι καταγγελλόμενοι δεν κλήθηκαν να αποκαθηλώσουν τα πανό αλλά να απολογηθούν μετεκλογικά, με προθεσμία μόλις 24 ωρών και υπό την απειλή εξοντωτικού προστίμου, που φτάνει μέχρι και τις 100.000 ευρώ.

Μετά την παράσταση ενώπιον της Επιτροπής, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε εμπειρία από τέτοιου είδους πολιτικές διώξεις. Το 2006 βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο για να απολογηθούμε για δύο αφίσες τότε όμως με ενυπόγραφη καταγγελία του κυρίου Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Αυτή τη φορά εμφανίστηκαν, υποτίθεται, όργανα της Αστυνομίας, αστυνομικός που βεβαίωσε ότι εμείς αναρτήσαμε πανό στις Σέρρες. Αποδείξαμε μέσα στη διαδικασία ότι υπήρξε μία διακομματική σύσκεψη η οποία δεν κατέληξε σε απόφαση και με πλαστογραφία της υπογραφής της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχου του Νομού Σερρών της Οικολογίας-Αλληλεγγύης κοινοποιήθηκε σε μας απόφαση της διακομματικής επιτροπής στις; 3 Νοεμβρίου, η οποία μοίραζε τους χώρους και έδινε στην Οικολογία Αλληλεγγύη τον καταπληκτικό αριθμό της μίας αφίσας για να προβάλλει προεκλογικά το ότι υπάρχει και κατεβαίνει στις εκλογές.

Πρόκειται πραγματικά για μια παρωδία, για μια νομιμοφανή δίωξη που στόχο έχει να φιμώσει τη διακίνηση των ιδεών. Αποδείξαμε ότι η καταγγελία πάσχει από πολιτική αχρωματοψία, είναι μικρόψυχη και στοχεύει να μας εξοντώσει με το απαράδεκτο πρόστιμο των 100.000 ευρώ. Θεωρούμε ότι και πάλι, απ’ ότι διαφαίνεται με τη συμπαράσταση απ’ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, κι αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει».

Την πολιτική αχρωματοψία κάποιων κατάγγειλε και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης και δήλωσε τη συμπαράστασή του στον Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε κι ο Τάσος Κουράκης, ο οποίος τοποθετήθηκε επιπλέον και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τονίζοντας ότι θα έπρεπε και ο ίδιος να είναι κατηγορούμενος, αφού χρησιμοποίησε τα ίδια μέσα για προβολή του συνδυασμού του.

Τη συμπαράστασή του έστειλε και ο εκλεγείς επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες –Οικολογία στην πράξη» κ. Χρήστος Μάτης.

Δείτε και σε βίντεο τις δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 23:43