14 Μαρτίου 2014

Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης - η ευρωπαϊκή πρόκληση"

Συνδιοργανωτής ο Νίκος Χρυσόγελος σε διεθνές συνέδριο

Πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 08:30 - 17:00

Αμφιθέατρο ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Αθήνα

Με στόχο την καλύτερη προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών και τη συμβολή στη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής αγοράς που θα είναι σταθερή, ολοκληρωμένη, και πάνω απ' όλα βιώσιμη, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Πράσινων, από κοινού με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωση Καταναλωτών – Η ποιότητα της ζωής), την Ομάδα της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα: «Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης - η ευρωπαϊκή πρόκληση», που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 08:30 – 17:00, στο αμφιθέατρο ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα).

«Θα πρέπει να διασφαλιστεί μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ δανειστών και δανειοληπτών, πάνω απ’ όλα υψηλό επίπεδο προστασίας κι ενημέρωσης των καταναλωτών. Να αντιμετωπιστεί η υπερχρέωση και οι πλειστηριασμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την περίοδο της κρίσης, το θέμα είναι περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και Ελένη Αλευρίτου, Πρόεδρος Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Ομιλητές, κατά σειρά παρουσίασης, θα είναι οι JasonKilborn, Καθηγητής, Προεδρεύων της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της πτώχευσης φυσικών προσώπων στο Πανεπιστήμιο Radboud – Ολλανδία, Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, Μαρία Κουβαρά, ειρηνοδίκης, Γεώργιος Μεντής, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Δημήτρης Σπυράκος, ΔΝ-δικηγόρος, Πρόεδρος Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή, Όλγα Θεοδωρικάκου, ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, ErnestMarco, Πλατφόρμα για τους Πληγέντες από Υποθήκες, Λέκτορας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Αυτόνομου Πανεπιστημίου Βαρκελώνης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής, JurgenKlute, ευρωβουλευτής, Γεώργιος Στεργίου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Εκπρόσωπος Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ευάγγελος Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή, Μελίνα Μουζουράκη, εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπερχρεωμένων Καταναλωτών και Βίκτωρας Τσιαφούτης, Νομικός Σύμβουλος Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου: http://www.chrysogelos.gr/newsite/images/files/Docs/Prosklisi-Programma-Yperxreosi-15-3-2014.pdf