27 Νοεμβρίου 2012

Περιβάλλον και ευρωπαϊκή πολιτική – Ο ρόλος των πολιτών

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κ. Πουπάκη την Τρίτη 27/11/2012 και στην οποία συμμετείχαν κυρίως μαθητές από το Γυμνάσιο -Λύκειο Οινοφύτων  και του Ελληνικού Λυκείου συμμετείχε, ως ομιλητής, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και άλλοι έλληνες ευρωβουλευτές και ο υπουργός Παιδείας Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής προστασίας σε όλες τις πολιτικές, την ανάγκη αποκατάστασης του περιβάλλοντος (υπόγεια και επίγεια νερά, εδάφη) σε ρυπασμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Ασωπού και των Οινοφύτωνκαθώς και τη δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών παρακολούθησης της κατάστασης του περιβάλλοντος, θέματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να προστατέψουν την υγεία των πολιτών.

 

Τόνισε ότι δεν πρέπει βέβαια να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και video από την επίσκεψη των μαθητών στον Ασωπό ποταμό και στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος. Ο Νίκος Χρυσόγελος μετέφερε στον υπουργό Παιδείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και που οδηγούν σε κλείσιμο τους σε μια εποχή κατά την οποία μεταναναστεύουν σε αυτές τις χώρες πολλοί Έλληνες πολίτες.

 

Last modified on Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 00:12