30 Ιουνίου 2012

Ναυτιλία, λιμάνια, ακτοπλοϊκά, ναυπηγεία στις νησιωτικές κοινωνίες και στη Μεσόγειο

Στον χαιρετισμό του στην έναρξη της πρώτης ημέρας της διημερίδας που επικέντρωσε στην “Πράσινη Στροφή της Ναυτιλίας και των Λιμανιών” (Τετάρτη 27/6, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος (Ομάδα των Πράσινων) τόνισε ότι η ναυτιλία και τα λιμάνια είναι υψίστης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για τις μεσογειακές χώρες και τις νησιωτικές κοινωνίεςαπό οικονομική άποψη και σε σχέση με την απασχόληση. Έχουν άμεση συσχέτιση με τις κοινωνίες των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στην περίοδο κρίσης, οι τομείς αυτοί ακριβώς μπορούν να συμμετάσχουν σε μια πράσινη στροφή της οικονομίας που συνδυάζει την οικονομική δραστηριότητα με την καινοτομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα, με τον ελληνικών συμφερόντων εμπορικό στόλο, που φέρει την ελληνική ή άλλες σημαίες, να είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15,5% της συνολικής χωρητικότητας παγκοσμίως και το 23,48% του στόλου της ΕΕ. Ο ελληνικός εμπορικός στόλος συνέβαλε € 12 δισ. στην ελληνική οικονομία το 2004, η δε ναυτιλία είναι μακράν ο μεγαλύτερος εργοδότης από τους παραδοσιακούς τομείς επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα. αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής απασχόλησης. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει μια στρατηγική γεωπολιτική θέση στο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών της περιοχής της Μεσογείου και προσελκύει 4,3 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας ετησίως, ενώ συνολικά 84 εκατομμύρια επιβάτες επιβιβάστηκαν ή αποβιβάστηκαν σε ελληνικά λιμάνια το 2010.

 

Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία των λιμανιών και τη ναυτιλιακή βιομηχανία και στο γεγονός ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις για την ανταγωνιστικότητα και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων, σε συνδυασμό με την προώθηση στρατηγικών βιώσιμης εξόδου από την οικονομική κρίση μέσω της πράσινης καινοτομίας και της έρευνας οδηγούν στο πρασίνισμα της ναυτιλίας.

 

Στην δεύτερη μέρα της διημερίδας, που ήταν αφιερωμένη στη Βιώσιμη Διασύνδεση των Νησιών και Πράσινη Στροφή των Ναυπηγείων” (Πέμπτη 28 Ιουνίου, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, διοργανωτής της διημερίδας, έδωσε έμφαση στον χαιρετισμόστη ζωτική σημασία και τα οξυμένα προβλήματα της ακτοπλοΐας για την Ελλάδα, αλλά και την επείγουσα ανάγκη να βρεθούν λύσεις στην μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρα, μέσα από τη δρομολόγηση της στροφήςσε κατασκευές τμημάτων πράσινων τεχνολογιών καθώς και την άρση των αντιπαραγωγικών απαγορεύσεων για τα Ελληνικά Ναυπηγεία στη βάση μιας νέας συμφωνίας βασισμένης και στην πράσινη στροφή του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Last modified on Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 14:28