Print this page
27 Ιουνίου 2013

Μπλόκο για την Καναδή βουλευτή στις Σκουριές!

Μαζική συγκέντρωση για το χρυσό στην Ιερισσό

 

Μια καλή γεύση από τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και την υποκρισία των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική πήρε η βουλευτής των Καναδών Πράσινων, Elizabeth May, σήμερα στο εργοτάξιο στις Σκουριές.

 

Αφού έγινε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση της συνοδείας με στελέχη της εταιρείας και εργαζόμενους ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους, παρόλα αυτά δεν έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, αφού οι υπεύθυνοι ανακάλεσαν τελευταία στιγμή την άδεια, με πρόσχημα ότι ακολουθούσαν την επιτροπή των Οικολόγων Πράσινων με την May και κάποιοι κάτοικοι!

 

 

Στην προσπάθεια της επιτροπής να πάει από το δημόσιο δρόμο έστειλαν φαγάνα, που άρχισε να σκάβει το δρόμο ώστε να μην περάσει! Μετά από διαμαρτυρίες η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο χειριστής της φαγάνας δεν είχε άδεια και συνέλαβε τον οδηγό. Τελικά η αντιπροσωπεία πέρασε και μπόρεσε να δει το μέγεθος της καταστροφής στο δάσος και το οικοσύστημα, με αιωνόβια δέντρα να έχουν ξεριζωθεί και να έχουν παραχωθεί πρόχειρα, με τα διευθυντικά στελέχη του εργοταξίου να ωραιοποιούν την κατάσταση.

 

 

Πολύ μαζική ήταν και η χτεσινή συγκέντρωση στην Ιερισσό, όπου μίλησε Elizabeth May, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, τρεις Βούλγαροι Πράσινοι και σε skype από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.

 

Η βουλευτής και επικεφαλής των Καναδών Πράσινων E. May, μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους της χώρας της, τάχθηκε ενάντια στην επένδυση και τόνισε πως οι Καναδοί είναι άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες για το περιβάλλον που έχουν και οι Έλληνες. «Είμαστε άνθρωποι σαν και σας και δε μας εκφράζει η στάση των καναδικών συμφερόντων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Έχετε την αλληλεγγύη μας στους μη βίαιους αγώνες σας», κατέληξε.

 

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία της Elizabeth May:

 

 

«Το μήνυμα των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής περνάει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, σε μια προσπάθεια για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη χρυσοφόρα επένδυση για κάποιους, και ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης», είπε ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος. «Οι αγώνες σας έχουν πίσω τους μια μεγάλη ιστορία και βαλκανική διάσταση», κατέληξε.

 

«Χτες ήσασταν μαζί μας στις διαμαρτυρίες ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στο Krumovgrad στη Βουλγαρία και σήμερα είμαστε εδώ μαζί σας. Θα νικήσουμε», τόνισαν οι Βούλγαροι ακτιβιστές και Πράσινοι Boris Sadnov, Georg Tuparev και Vasil Kadrinov.

 

«Κάναμε ήδη πολλά στο ευρωκοινοβούλιο, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού», τόνισε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να δικαιωθούν», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρο το χαιρετισμό του Νίκου Χρυσόγελου που έγινε μέσω σύδεσης Skype από τις Βρυξέλλες:

 

 

Η συνολική εικόνα και τα συμπεράσματα της περιοδείας σε Θράκη και Μακεδονία θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 27/6 στις 10:30, στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτός από την Elizabeth May, θα συμμετέχουν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και η Ελεάννα Ιωαννίδου.

 

 

Last modified on Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 17:59