10 Ιουνίου 2013

ΕΣΠΑ για θέσεις εργασίας, καινοτομία και περιβάλλον

 

Η περιφερειακή συνδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων Δυτ. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου
 
Μια οικολογική περιφερειακή παράταξη, όπως η Οικολογική Δυτική Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συμβάλει σοβαρά στο να πιάσουν τόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια τόσο του ΕΠΣΑ που ολοκληρώνεται, όσο και εκείνα που θα κατανεμηθούν στην περιφέρειά μας, στη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που μετέφερε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος παραβρέθηκε στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Ελλάδας και της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας που έγινε την Κυριακή 9 Ιουνίου, το μεσημέρι,  στο Ρίο Αχαΐας.

Μπορεί και πρέπει, υπογράμμισε κ. Χρυσόγελος να δοθεί με επιτυχία ο αγώνας για λήψη των αποφάσεων για την κατανομή των κονδυλίων με ευρεία κοινωνική συμμετοχή και με γνώμονα, όχι την εκτέλεση μεγαλεπήβολων έργων αλλά σχεδιασμένων επενδύσεων με στόχους, πρώτα απ΄όλα την δημιουργία θέσεων εργασίας, την καινοτομία και την στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε πλαίσιο σεβασμού των φυσικών πόρων και των αντοχών του περιβάλλοντος. Ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτ. Ελλάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη να πιέσουμε για πραγματικό περιφερειακό έλεγχο των κονδυλίων και των έργων αλλά και να προετοιμαστούμε γι’ αυτό.

H περιφερειακή Συνδιάσκεψη έγινε εν όψει του σημαντικού συνεδρίου για την ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση των Οικολόγων Πράσινων που θα γίνει στις 6 και 7 Ιουλίου στην Αττική.
 
Σημειώνουμε ότι πριν την έναρξη της Συνδιάσκεψης ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε την πλάζ του Ρίου, στην περιοχή Δημορηγόπουλου, όπου μέλη 14 περιβαλλοντικών  και κοινωνικών οργανώσεων είχαν οργανώσει και πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων στη θάλασσα. Ο Ν. Χρυσόγελος συγχάρηκε τους εθελοντές και υπογράμμισε την
ανάγκη να προχωρήσουν και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον έλεγχο του σοβαρού αυτού προβλήματος για την θαλάσσια ζωή αλλά και την δημόσια υγεία, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Last modified on Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 17:08