Print this page
21 Μαϊος 2013

Επιμορφωτικό πρόγραμμα ”Φέρνουμε την Ευρώπη στους Δασκάλους”

Κι όμως, πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές δουλεύουν με τους μαθητές για να φέρουν πιο κοντά την Ευρώπη σε αυτούς. Υπάρχουν κακά παραδέιγματα, όπως η προσπάθεια του ΠΑΜΕ να εμποδίσει τη συζήτηση για την Ευρώπη και το μέλλον της ευρωβουλευτών (ο Νίκος Χρυσόγελος είχε ανταποκριθεί στην πρόσκληση) με τους μαθητές του Λυκείου Αλμυρού, πρόσφατα.

 

Από την άλλη όμως υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα, όπως η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος ”Φέρνουμε την Ευρώπη στους Δασκάλους”, στις 17 Μαρτίου 2013 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μια συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Νίκος Χρυσόγελος. Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει τα κενά γνώσεων σχετικά με τη δομή και λειτουργία της Ε.Ε., τις θετικές και αρνητικές πλευρές της ευρωπαϊκής ενοποίησης και το ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν, και να

διαμορφώσει ενεργούς πολίτες με άποψη πάνω στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 128 εκπαιδευτικοί  Α’ Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, Μεταπτυχιακοί φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης ή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών και υποψήφιοι Διδάκτορες στο πεδίο των σπουδών για την Εκπαίδευση ή την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ή την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη. Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Δείτε βίντεο με δήλωση του Ν. Χρυσόγελου μετά την εκδήλωση:

 

Last modified on Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 13:10