31 Οκτωβρίου 2012

Η αλληλεγγύη είναι όρος επιβίωσης – Ενίσχυση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τον Νίκο Χρυσόγελο, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου (Περιφερειακό Σύμβουλο με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα), τον Γιώργο Κανέλλη και τον Γιάννη Δημητρίου επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσολογίου. Για να στηρίξουν την προσπάθεια, οι ΟΠ προσέφεραν με το ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό προέρχεται από το Ταμείο Ενίσχυσης της Κοινωνίας των Πολιτών από το οποίο ενισχύονται κοινωνικές δραστηριότητες και στο οποίο συμμετέχει οικονομικά ο Νίκος Χρυσόγελος με το 50% του μισθού του ως ευρωβουλευτή καθώς και το κόμμα των ΟΠ.

 

Από τον Φεβρουάριο 2012 έχουν ενισχυθεί  με ποσά που προέρχονται από τον μισθό του ευρωβουλευτή: το Κοινωνικό Κέντρο Θεσ/νίκης, το Ίδρυμα Κολυμπίων, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου, οι απεργοί του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου Κρήτης, το Περιφερειακό Πολυιατρείο Σίφνου, οι Εθελοντές για φυσικό Περιβάλλον και Πολιτισμό καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσολογγίου.

 

Με βάση τον προσωπικό κώδικα δεοντολογίας, ο Νίκος Χρυσόγελος (όπως εξάλλου και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος που διετέλεσε ευρωβουλευτής των ΟΠ τα πρώτα 2,5 χρόνια) δεν πήρε αυτοκίνητο ούτε αστυνομικό που παρέχει η ελληνική βουλή. Επίσης, έχει επιλέξει να  ταξιδεύει με τον πιο οικονομικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κόστος εισιτηρίων καλύπτεται από δημόσιους πόρους (ασχέτως αν το κόστος αναλαμβάνει το ευρωκοινοβούλιο).

Last modified on Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 13:20