12 Ιουνίου 2012

Πρόκληση σε εκδήλωση διαλόγου

Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Νίκος Χρυσόγελος, ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση διαλόγου με θέμα:

“Κοινωνική οικονομία και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη:

μια πράσινη απάντηση στην κρίση και στην ανεργία”

 

την Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 18.00 στη Σύρο, στην αίθουσα Γ. Ρίτσος του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

 

Σκοπός της εκδήλωσης, που αποτελεί μια ακόμη παρέμβαση μας για δημιουργικές προτάσεις διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση που βιώνει η χώρα μας και η Ευρώπη, είναι να αναδειχθεί η σημασία της Κοινωνικής Οικονομίας στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από πετυχημένα παραδείγματα νησιωτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ή καινοτόμων δράσεων που επιχειρούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα των απορριμμάτων, στον αγροτικό και αγρο-τουριστικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα και στον τομέα της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από τον τομέα της επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης – κομποστοποίησης απορριμμάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Σύρο από την προηγούμενη μέρα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Βασιλική Νάκου – 2281081319, 6983903061

και στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

“Κοινωνική οικονομία και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη:

μια πράσινη απάντηση στην κρίση και στην ανεργία”

 

Σύρος, Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 18.00-21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης

 

Πρόγραμμα:

18.00-18.20: προσέλευση κοινού

18.20-18.40: χαιρετισμοί εκπροσώπων Αυτοδιοίκησης

 

α. Η κοινωνική οικονομία ως αντίδοτο στην κρίση και την ανεργίαΠροοπτικές στα νησιά

 

18.40-18.50: Η κοινωνική οικονομία: η πράσινη λύση στην κρίση και την ανεργία. Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου

18.50-19.00: Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα και οι προοπτικές που δημιουργεί.  Πολύνα Γκιόκα, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

19.00-19.10: Οι κοινωνικές επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές– υφιστάμενη κατάσταση, δυνατότητες, προοπτικές. Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

Συντονίζει: Βασιλική Νάκου, μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ν. Αιγαίου

 

β. Πετυχημένα παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων στο νησιωτικό χώρο κι ελπιδοφόρα νέα συμμετοχικά σχήματα

 

19.10-19.20: Η περίπτωση του γυναικείου συνεταιρισμού Σύρου “ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ”.  Άννα Παλαιολόγου, Πρόεδρος ΔΣ Συνεταιρισμού

19.20-19.40: Η Χαμάδατης Κέας και η συλλογή– επεξεργασία βελανιδιών. Marcie Mayer, Συντονίστρια του εγχειρήματος

19.40-19.50:  Η προσπάθεια δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Κω. Κώστας Καϊσερλής, Δήμαρχος Κω

19.50-20.00: Ανακύκλωση χαρτιού από τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου. Δημήτρης Γρηγοριάδης, μέλος των Εθελοντών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου

20.00-20.10: Καινοτόμες πολιτικές κοινωνικής οικονομίας για την ένταξη ευπαθών ομάδων. Όλγα Θεοδωρικάκου, ΚΛΙΜΑΚΑ – Κοινωνικός Συνεταιρισμός "Κλίμαξ plus" & Α.Σ. "Κυκλάδες Κοινωνική Συμμαχία"

 

Συντονίζει: Χριστίνα Ευθυμιάτου, μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ν. Αιγαίου

 

γ. Η κοινωνική οικονομία στην Ευρώπηεμπειρίες, προοπτικές και δυνατότητες

 

20.10-20.20: Η εμπειρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Rreuse στην ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση(εκπρόσωποιτου Δικτύου Rreuse).

20.20-21.00: Συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, το φορολογικό καθεστώς,τα χρηματοδοτικά εργαλεία,τις αδυναμίες και τα προτερήματα ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας στα νησιά, κ.ά.

 

Συντονίζει ο Νίκος Χρυσόγελος

Last modified on Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 12:26