30 Απριλίου 2012

Επίσκεψη και συναντήσεις σε Μύκονο και Σύρο του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Στην περιοδεία των υποψήφιων και στελεχών των Οικολόγων Πράσινων σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων συμμετείχε στις  28 και 29 Απριλίου ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρυσόγελος. Το Σάββατο 28 Απριλίου επισκέφθηκε την Μύκονο και μαζί με τον Νίκο Ασημομύτη είχαν συναντήσεις με πολίτες και φορείς του νησιού. ΣτηΣύρο επισκέφθηκε μαζί με τηνΧριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων στις Κυκλάδες,το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, όπου είχαν συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΥ και σε άλλους οικονομικούς κλάδους και για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την εργατική πρωτομαγιά. Ο Νίκος Χρυσόγελος ενημέρωσε, επίσης, για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με την Ομάδα των Πράσινων ευρωβουλευτών, τόσο για τα γενικότερα προβλήματα (οικονομική κρίση, ανεργία, λιτότητα, κοινωνική συνοχή, περιφερειακή ανάπτυξη, προστασία περιβάλλοντος, αλιεία κα) όσο και για ειδικότερα θέματα των Κυκλάδων (Ναυπηγείο, παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές μέσω συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ανέλκυση του ναυπαγίου SEA DIAMOND, ΦΠΑ στα νησιά, ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών, κα) (δείτε αναλυτικά: www.chrysogelos.gr)   

Σε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ,o Νίκος Χρυσόγελος και η Χριστίνα Ευθυμιάτου - Καρυστιναίου κάλεσαν τους Κυκλαδίτες να στείλουν τους Οικολόγους Πράσινους και στην ελληνική Βουλή αλλά και να δώσουν ένα τέτοιο ποσοστό  στους Οικολόγους Πράσινους - πάνω από 5000 ψήφους - στις Κυκλάδες ώστε ένας, τουλάχιστον, από τους βουλευτές τους, γυναίκα ή άνδρας, να προέρχεται από τα νησιά.

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου μαζί με την Ελένη (Λέλα) Μαγγανάρη συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Σαντορίνη κι άλλα νησιά των Κυκλάδων, ενώ ο Νίκος Χρυσόγελος περιοδεύει τις επόμενες μέρες στην Κρήτη, την Α. Μακεδονία – Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή 4 Απριλίου και το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 5 και 6 Απριλίου θα είναι στην Σίφνο, το νησί από όπου κατάγεται, όπου και θα ψηφίσει. 

Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: “Έχουμε αποδείξει ότι τιμάμε την ψήφο των πολιτών, όπου έχουμε εκλεγεί. Το να είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι (και) στην Ελληνική Βουλή δεν θα είναι απλώς άλλο ένα κόμμα στη Βουλή, αλλά ένα κόμμα με διαφορετική πολιτική κουλτούρα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Το να μπει στη Βουλή με τους Οικολόγους Πράσινους ένας νησιώτης ή μια νησιώτισα θα δώσει την ευκαιρία -μαζί μετη δική μου παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο  και το Περιφερειακό Συμβούλιο - να αναδειχτεί ο ρόλος που τα νησιά μας μπορεί να παίξουν στην αναγέννηση της χώρας και της κοινωνίας. Όπως έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στο παρελθόν, τα νησιά μας μπορούν να γίνουν ξανά κέντρο της οικολογικής, οικονομικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής αναγέννησης της χώρας, να αποτελέσουν το παράδειγμα για τις λύσεις που μπορεί να οδηγήσουν στη διέξοδο από την κρίση”.

Δείτε:

-        Ανοικτή Επιστολή του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου προς τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου

-        Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

-        Συνέντευξη τύπου του Νίκου Χρυσόγελου στη Σύρο