10 Μαρτίου 2010

Ανοίξτε την κοιλάδα των Τεμπών τώρα!

Απάντηση του Μιχ. Τρεμόπουλου στο Υπουργείο Υποδομών για τα Τέμπη

Απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση μαθαίνω ότι οι εργασίες στα Τέμπη προχωρούν με εντατικό ρυθμό, χωρίς πάντως να ανακοινώνεται πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Ας το ανακοινώσουν τουλάχιστον στις τοπικές κοινωνίες, στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ραψάνη.

Παραβλέπεται πάντως η γραπτή επιβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ότι οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου, όπως και οι υποδομές για τη σιδηροδρομική λύση, ήταν επιλέξιμες για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Το γνώριζαν αυτό στο υπουργείο Υποδομών και αδιαφόρησαν, ή χρειάστηκε να κάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για να μαθευτεί;

Στην εποχή των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου, υψηλόβαθμα σιδηροδρομικά στελέχη χρειάστηκε να ταξιδέψουν σε 5 χώρες, απλώς για να πληροφορηθούν επιτόπου ότι η κακοκαιρία δέσμευε όλα τα κατάλληλα βαγόνια. Με τη λήξη της όμως, τα προβλήματα θα έπρεπε να είχαν τελειώσει κι αυτά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν την πρόταση να βοηθήσουν και πρακτικά στην υλοποίηση της σιδηροδρομικής λύσης που έχουν προτείνει για τα Τέμπη. Δεν διαθέτουμε ιδιαίτερες διασυνδέσεις με καμιά χώρα, θα προσπαθήσουμε όμως να δείξουμε πόσο απλό είναι αυτό που επί τόσους μήνες δυσκολεύει την κυβέρνηση. Το υπουργείο Υποδομών, όμως, έχει ετοιμάσει τα απαραίτητα μικρά έργα υποδομής;»

Last modified on Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 00:02